26 september 2020
13:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: IFK Lidingö FK 2 - IF Brommapojkarna 3

Det visade sig tidigt i matchen att det skulle bli en match med mycket kamp. Första tio minutrarna var det jämt spel som böljade fram och tillbaka. David L visade upp pondus i flera dueller där han inte ger motståndarna chansen att göra något med bollen och dessutom snackar han mycket med sina medspelare. I 11:e kommer Lidingö i ett snabbt anfall med inlägg på bortre ytan men Robel hinner fram och petar bollen till hörna. Hörnan går på bortre där de kommer högst men nicken går i burgaveln. Mitt i halvleken kommer vi till två avslut. Först är det Alex som tar skott utifrån men skottet går över. Direkt därefter erövrar vi bollen och Adam kommer till skott som går på deras försvarare och ger oss en hörna. På den hörnan kommer Albin högst men målvakten kan utan problem rädda. Målvakten skickar ut bollen snabbt och Lidingö kan starta en kontring som leder till att de blir helt fria med Yusuf men han kommer ut perfekt och kan rädda.....där var det nära 1-0.
Matchen fortsätter vara jämn, där Lidingö jobbar hårt med att sätta press på oss. I 24:e kommer vi ur pressen och Adam kan driva fram och ta ett avslut som tyvärr går utanför. Minuten senare skickar Lidingö upp en långboll till deras högerytter. David är ensam men fördröjer spelet så pass att Lidingö spelaren inte kan göra något och David kan sedan bryta bollen. Föredömligt agerat. I 31:a får vi en frispark som Adam tar hand om. Han slår den mot bortre där Lukas M har smugit upp men bollen blir lite för hög och han får inte huvudet på bollen. Två minuter senare sätter Lidingö fart på deras högerkant. Ett mycket farligt inlägg in framför mål där Yusuf kommer ut och får fingertopparna på bollen och den går till inkast. Tyvärr kapitulerar vi i 35:e när de slår ett tidigt inlägg från högerkanten och vi inte räknar in alla spelare och de kan ta emot bollen bakom oss och ensam med Yusuf petar de in 1-0 . Strax därefter hettar det till lite och Win får gult kort (vilket deras spelare också borde fått).

I andra halvlek börjar vi bra där Alex i en kontring i 3:e minuten spelar fram Win som kommer till avslut, men målvakten räddar. Sedan blir det en period med mer Lidingö. Vi kommer inte helt rätt i positionerna och de får äga mycket boll. I 7:e kommer de fram på högerkanten. De lyckas tas sig förbi David längs förlängd mållinje men Robel backar upp och bryter till hörna. I 10:e spelare sig Lidingö förbi oss igen och kommer fri med Yusuf men återigen gör han en finfin räddning.
I 13:e har vi vårt finaste anfall. Sebbe spelar på egna planhalvan bollen till Alex som spelar den vidare Ludde. En bit in på offensiv planhalva spelar Ludde ut bollen på högerkanten till Win som spelare tillbaka till Ludde men hans avslut går över. Fint passningsspel i hög fart. Tre minuter senare kommer vi till avslut igen. Denna gång är det Alex som hittar Win som tar avslutet nära mål och målvakten kan rädda och bollen går till hörna. I 18:e får vi kapitulera igen. Lidingö tar sig fram på vår högerkant och kommer in centralt och vi hänger inte med deras spelare som via ett väggspel blir helt fri med Yusuf och kan rulla in 2-0.
Men killarna ger inte upp. I 22:a får Acke chansen till avslut men skottet går mitt på målvakten. Strax därefter kommer vi på högerkanten......Adam hittar in med bollen till Alex vars skott går utanför. I 28:e skapar Adam oss en hörna, som Stross tar hand om. Bollen in framför mål är lite för låg men hamnar ändå hos Edvin som kan trycka dit 2-1. Det ger oss mer självförtroende och två minuter senare kommer vi i en kontring där Adam spelare bollen till Acke som fintar bort sin back och kommer till avslut....men återinge mitt på målvakten.
I 34:e spelar vi oss fint fram igen. Adam hittar Edvin på högerkanten som tittar upp och spelar snett inåt bakåt till Win som tar avslut. Målvakten når inte bollen men den går tyvärr i ribban.....väldigt nära 2-2 där. Minuten senare får Win läge igen.....men skottet går utanför. I matchen slutskede slarvar vi eget försvar och Yusuf är tvungen att rädda en hemåt pass. Domare blåser frispark ca 3 meter från vår mållinjen och de petar frisparken till höger och trycker in 3-1.
Som helhelt en jämn och fysiskt tuff match mot ett mycket bra Lidingö, som jobbade hårt och såg till att spela med stor säkerhet på tredjedelen närmast sitt mål. Vi gör en bra match men orkar inte i alla situationer vilket gör att vi hamnar i underläge vilket är jobbigt mentalt.
Två spelare stack ut lite extra idag. David var säkerheten själv i försvaret och bäste BP spelare idag och Win gör sin bästa match för säsongen, där han framförallt i andra halvlek hade mycket boll, fina passningar och flera avslut där ribbskottet var närmast att resultera.